SPATPLAAT VOOR VOORSPATBORD
J003382005-08-10
ALGEMEEN
Setnummers
59146-96, 59147-96, 59228-91
Modellen
Deze sets zijn geschikt voor de voorspatborden van de volgende modellen:
  • Touring vanaf 1980
  • FLSTC vanaf 1986
  • FLSTN vanaf 1993 t/m 1996
  • FLST vanaf 2006
Deze set is niet geschikt voor FLSTF-modellen voertuigen.
Setinhoud
Tabel 1. Setinhoud
Beschrijving
Aantal
Spatplaat
1
Schroef, pankop
6
Borgmoer, zeskantig
6
Onderlegring, plat
6
Zelfklevende schuimstrook (alleen bij Heritage-modellen)
1
INSTALLEREN
1. Zie Afbeelding 1. Verwijder de bevestigingen (2) uit de standaard spatplaat.
OPMERKING
Sommige vroegere modellen hebben klinknagels als bevestigingen. Deze klinknagels moeten eruit worden geboord. Boor de klinknagelkoppen diep genoeg zodat de kop wordt verwijderd van de klinknagelschacht. Probeer niet helemaal door de klinknagel te boren. Daardoor kunnen krassen ontstaan op de laklaag van het spatbord.
1Spatplaat
2Schroef, pankop
3Borgmoer, zeskantig
4Platte onderlegringen
5Zelfklevende schuimstrook (alleen bij Heritage-modellen)
Afbeelding 1. Spatplaat voor voorspatbord en bevestigingsmaterialen
WAARSCHUWING
Zorg ervoor dat bij het boren van gaten in het spatbord, de boor niet in aanraking komt met de band. Als de boor met de band in aanraking komt, kan dit leiden tot vroegtijdige bandslijtage, waardoor ernstig of dodelijk letsel kan ontstaan. (00403f)
2. Verwijder de standaard spatplaat (1).
3. Maak het spatbord onder de spatplaat grondig schoon. Het kan handig zijn om dit gedeelte van het spatbord nu met was in te smeren om in de toekomst roestvorming te voorkomen.
4. Bij spatplaten met concho en Bar & Shield: Snijd de zelfklevende schuimstrook (5) in drie gelijke delen. Trek de beschermstrook van de kleefstroken en breng lijm aan in het midden en aan de twee zijkanten aan de binnenkant/onderkant van de spatplaat. De schuimstroken voorkomen ratelende en ongewenste geluiden. Bij spatplaten met V-logo: Snijd de schuimstrook in drie delen; maak echter twee delen iets groter om de koppen van de schroeven te bedekken die de V-logo’s op hun plaats houden. Gebruik het resterende kleinere deel in het midden, binnenkant/onderkant van de spatplaat.
OPMERKING
Bij sommige FLT-modellen kan er onvoldoende ondersteuning van de spatplaat zijn om de kleefstroken te kunnen aanbrengen. Als dit bij uw motorfiets het geval is, kunt u deze set zonder de kleefstroken installeren.
5. Breng de spatplaat op zijn plaats, zodat de bevestigingsgaten in een lijn liggen.
6. Draai de schroeven (2) er vanaf de buitenkant van het spatbord in. Plaats de onderlegringen (4) en moeren (3) aan de binnenkant van het spatbord.
INSTALLEREN VAN HET ONBEWERKTE SPATBORD
1Locaties van de gaten
Afbeelding 2. Installeren van de onbewerkte spatplaat voor het voorspatbord
Voor het installeren van spatplaten op Harley-Davidson Genuine onbewerkte spatborden (onderdeelnummer 59054- 96), of FLTR- en FLHRS-modellen met onbewerkte spatborden:
1. Zie Afbeelding 2. Reinig het spatbord op de plaats waar de spatplaat zal worden gemonteerd (1) en dek dat gedeelte van het spatbord af met afdektape om de laklaag te beschermen tijdens het plaatsen van de spatplaat en het boren van de montagegaten.
2. Plaats de spatplaat op de gewenste plek en markeer de locaties van de montagegaten met een viltstift. Het onderste uiteinde van de spatplaat moet ongeveer horizontaal liggen, maar iets lager dan het onderste uiteinde van het spatbord.
3. Verwijder de spatplaat. Sla met een centerpons voorzichtig een klein puntje op de gemarkeerde locaties.
WAARSCHUWING
Zorg ervoor dat bij het boren van gaten in het spatbord, de boor niet in aanraking komt met de band. Als de boor met de band in aanraking komt, kan dit leiden tot vroegtijdige bandslijtage, waardoor ernstig of dodelijk letsel kan ontstaan. (00403f)
4. Gebruik voor het boren van de montagegaten, een boortje met een diameter van 3 mm (1/8 in).
5. Verwijder de afdektape en bevestig de spatplaat zoals beschreven onder Installeren, stap 3 t/m 6.