Luistonestojärjestelmä
Vaikka luistonesto on hyödyksi tietyissä tilanteissa, se ei korvaa turvallista ajotapaa.
Harley-Davidsonin kaarreajon luistonestojärjestelmä pystyy havaitsemaan milloin pyörä menettää pidon. Märissä tai liukkaissa olosuhteissa tai äkkikaasutuksissa luistonestojärjestelmä rajoittaa vääntöä tai kytkee jarrut ajopyörään kun pito katoaa.
Pyörän pyörimistä vähentävä luistonestojärjestelmä parantaa hallittavuutta ja mahdollistaa parhaan mahdollisen kiihdytyksen.
Moottoripyörässä on myös jarrutusväännön säätöjärjestelmä, joka parantaa hallittavuutta jarrutuksen aikana. Moottoripyörän takapyörä voi luistaa, kun moottoripyörän kiihtyvyys vähenee äkkiä vaihteen pudottamisen tai voimansiirron märällä tai liukkaalla alustalla tekemän jarrutuksen takia.
Luistoneston tilat
Mallit, joissa on RDRS-lisäominaisuudet. Katso lisätietoja kohdasta Käyttäminen → Reflex Defensive Rider Systems - ajonhallintajärjestelmä. .
Miten luistonesto toimii
Kaarreajoparannettu luistonestojärjestelmä valvoo taukoamatta ajoneuvon sivuttaiskiihtyvyyttä sekä suoralla että käänteissä ja säätää ajopyörän vääntöä, kun se havaitsee pidon vähenemistä.
Toiminnon tarkoituksena on vähentää pyörien pyörimisnopeutta ja auttaa pysymään halutulla ajolinjalla kaarteissa.
Luistoneston ja ABS:n valot vilkkuvat käynnistyksen aikana. Tämä ilmaisee, että molemmat järjestelmät odottavat pyörän nopeustunnistimen tarkistuksen valmistumista. Luistonestojärjestelmä on käytössä heti käynnistyksen jälkeen myös pyörän nopeustunnistimen tarkistuksen aikana. Luistoneston lamppu sammuu, kun tunnistimen tarkistus on valmistunut.
Jos jarrutusväännön säätöjärjestelmä havaitsee takapyörän luistavan moottorijarrutuksen aikana, se voi laskea vääntöä kasvattamalla moottorin Kierrosta minuutissa (r/min) :stä, luisumisen vähentämiseksi ja hallittavuuden parantamiseksi.
Miten luistonestoa käytetään
HUOMAUTUS
Kun moottoripyörää käytetään dynamometrillä, on suositeltavaa, että luistonesto poistetaan käytöstä, koska se vaikuttaa moottorin toimintaan havaittujen etu- ja takapyörien nopeuserojen perusteella.
Luistonesto otetaan automaattisesti käyttöön jokaisella käynnistyskerralla. Kuljettaja voi poistaa luistoneston käytöstä pysähtyneestä ja käynnissä olevasta moottoripyörästä painamalla luistonestokytkintä sekunnin ajan.
Luistoneston poistaminen käytöstä voi olla hyödyllistä ajettaessa huonosti pitävällä pinnalla (kuten syvässä hiekassa tai märässä heinikossa ylämäkeen). Luistoneston valo syttyy ja palaa ilmaisten, että luistonesto on poistettu käytöstä. Jos luistoneston valo kuitenkin palaa yhdessä vianilmaisinvalon kanssa, tämä kertoo luistonestojärjestelmän viasta. Ota tällöin yhteyttä valtuutettuun Harley-Davidson-jälleenmyyjään.
Joissain vikatilanteissa luistonesto jää päälle heikentyneillä toiminnoilla eikä sitä voida kytkeä pois päältä.
Kuljettaja voi ottaa luistoneston käyttöön koska tahansa moottoripyörän käytön aikana painamalla luistoneston kytkintä.
Ajon aikana vilkkuva luistoneston valo ilmaisee, että luistonestojärjestelmä on aktiivinen.
Nopeasti vilkkuva luistoneston valo kertoo, että jarrutusväännön säätö on aktiivinen. Luistoneston poistaminen käytöstä ei kuitenkaan poista käytöstä jarrutusväännön säätöä.
Taulukko 1. Luistoneston käyttäytyminen ja tilat
KÄYTÖS
TILA
Luistoneston merkkivalo ei pala
Luistonestojärjestelmä aktiivinen.
Luistoneston merkkivalo palaa jatkuvasti
Käyttäjä on poistanut luistonestojärjestelmän käytöstä.
Luistoneston merkkivalo ja turvallisuus-/vianilmaisimen merkkivalo palavat jatkuvasti
Luistonestojärjestelmä viallinen.
Luistoneston merkkivalo vilkkuu
Normaalia toimintaa. Luistonesto on aktiivinen.
Vähäinen kaasuun vastaaminen luistonestotapahtuman aikana
Normaalia toimintaa. Luistonesto on aktiivinen.
”Piikin” tunne jarrutettaessa
Normaalia toimintaa. Jarrutusväännön säätö on aktiivinen.