Jos moottoripyörän on tarkoitus seistä useita kuukausia, suojaa moottoripyörä tekemällä seuraavat toimet. Suojaa aina osat ruostumiselta, säilytä akun toimintakunto ja estä jäämien kerääntyminen polttoainejärjestelmään.
Tee luettelo tekemistäsi toimista ja kiinnitä se ohjaustankoon. Kun otat moottoripyörän säilytyksestä, luettelo toimii muistilistana toimista, jotka on tehtävä ennen käyttöönottoa.
VAROITUS
Jos moottoripyörän säiliössä on polttoainetta, älä säilytä sitä sisätiloissa tai autotallissa, jossa käytetään avotulta, kynttilöitä, sähkömoottoreita tai kipinöitä aiheuttavia laitteita. Bensiini on erittäin helposti syttyvää ja räjähtävää ja saattaa aiheuttaa kuoleman tai vakavan loukkaantumisen. (00003a)
  1. Täytä polttoainesäiliö. Lisää säiliöön polttoaineen stabilointiainetta. Käytä jotakin markkinoilla olevaa ainetta valmistajan ohjeiden mukaan.
  2. Lämmitä moottoripyörä käyttölämpötilaan. Vaihda öljy ja pyöräytä moottoria, jotta öljy lähtee kiertoon. Katso Huolto ja voitelu → Vaihda öljy ja öljynsuodatin.
  3. Valmistele akku säilytystä varten. Katso Huoltotoimenpiteet → Akun huolto.
  4. Tarkista ja täytä jäähdytysjärjestelmä. Katso Huolto ja voitelu → Jäähdytysjärjestelmä.
  5. Suojaa maalipinta, moottori, runko ja vanteet korroosiolta ennen säilytystä. Katso Ajon jälkeen → Puhdistaminen ja hoitaminen.
  6. Peitä moottoripyörä käyttämällä kevyttä, hengittävää materiaalia (esimerkiksi kevyttä telttakangasta). Hengittämättömät muovikankaat edistävät nesteen tiivistymistä ja korroosiota.