Araçta elektrikli bir geri motoru bulunur. Geri motoru, motor çalışırken ve şanzıman boş vitesteyken, aracı geriye doğru hareket ettirmek için akü gücünü kullanır.
Geri motoru, hafif yükle kısa süreli kullanımlar için tasarlanmıştır. Geri modundayken dik eğimler, uzun mesafeli gidişler veya frenler veya park freni basılıyken ya da araç bir engele dayanmışken (kaldırım kenarı gibi) çalıştırmak, aküyü boşaltır ve geri devre kesicinin açılmasına sebep olabilir.
Geri modundayken frenlere hafifçe basılması, bir şeye doğru geri geri gittikten sonra ileriye gitmeye çalışmak veya dik bir eğimde geri geri çıkmak ve sonra aracın diğer yöne doğru boş viteste gitmesine izin vermek, geri sürücüsünün devrede kalmaya devam etmesine sebep olabilir. Bu meydana gelirse, ileriye doğru sürmeye çalıştığınızda yüksek bir inilti sesi duyulur ve park freni devredeymiş gibi önemli miktarda sürükleme hissedilir. Bu gibi durumlarda, aracı hemen durdurunuz ve tahriği devreden çıkarmak için aracı hafifçe sallayınız. Geri tahrik devrede kalmaya devam ederse ve araç ileri yönde sürülürse, geri motorunda hasar meydana gelebilir.
NOT
Aracı ileri vitese takmadan veya geri motorunu devreye sokmadan önce aracı her zaman tam olarak durdurunuz.
  1. Ön ve/veya arka frene basarak aracı tam olarak durdurunuz. Park halindeyse, park freninin bırakıldığından emin olunuz.
  2. Bakınız Şekil 1. Araç çalışır durumda ve boş vitesteyken, geri lambası yanana kadar sol gidondaki geri düğmesini basılı tutunuz. Bakınız Kumandalar ve Göstergeler → Göstergeler → Göstergeler: FLHTCUTG. FLHTCUTG modellerinde takometredeki lamba geri modunun devrede olduğunu gösterir. Bakınız Kumandalar ve Göstergeler → Göstergeler → Göstergeler: FLRT. FLRT modellerinde hız göstergesindeki lamba geri modunun devrede olduğunu gösterir. Geri düğmesini bırakınız. Geri lambası yandığında boşta lambası söner.
  3. NOT
    Elektrikli geri modunu devreye sokmak için gerekli şartların oluşmadığını göstermek için lamba yanmaz veya üç kez yanıp söner. Lamba yanmıyorsa veya yanıp sönmeye devam ediyorsa, aracın başlatılmış olduğundan, boşta olduğundan ve devre sigortasının atmamış olduğundan emin olunuz.
  4. Elektrikli geri motorunu çalıştırmak için geri düğmesini ikinci kez basılı tutunuz. Geri düğmesi basılı tutulduğu sürece motosiklet geriye doğru hareket etmeye devam eder. Motor durdurulduğunda veya motosiklet ileri vitese alındığında geri modu otomatik olarak kapanır.
  5. NOT
    • Geri araç hızı yüzey eğiminden etkilenir. Bir tepeden aşağı geri geri giderken, geri gidiş hızını kontrol etmek için hem ön hem de arka frenleri kullanınız. Yürüme hızını aşmayınız ve aracı yavaşlatmak ya da durdurmak için hazırlıklı olunuz.
    • Aracın arka tarafı tipik motosiklete göre daha geniştir. Manevra yaparken yeterli alan olduğundan emin olunuz.
    • Geri motoru çalışmazsa, devre kesiciyi sıfırlamak için bakınız Bakım ve Yağlama → Geri Motoru Devre Kesici.
  6. Geri düğmesini bırakınız. Aracı durdurmak için gereken şekilde frene basınız.
  7. İleri vitese takınız ve normal şekilde sürünüz veya kontak anahtarını OFF (kapalı) konumuna getiriniz ve park frenine basınız.
1Geri düğmesi
Şekil 1. Geri Kumandaları