Özel aletler
AçıklamaParça NumarasıMkt.
750MA SUPERSMART AKÜ BAKIM VE ŞARJ CİHAZI
94654-98B
1

Motosikletin Depoya Konulması
DIKKAT
Motosikletinizin sorunsuz çalışması için, uygun saklama önemlidir. Saklama önerileri için Kullanıcı El Kitabınıza bakın veya Harley-Davidson bayisiyle görüşün. Uygunsuz saklama prosedürleri, ekipmanın zarar görmesine neden olabilir. (00046a)
Motosiklet birkaç ay süreyle çalıştırılmayacaksa, örneğin kış sezonu boyunca, birkaç görevin yerine getirilmesi gerekir. Bu adımlar parçaları aşınmaya karşı korur, aküyü korur ve yakıt sisteminde yapışkan katran ve cilanın birikmesini önler.
Motosikleti (mümkünse) istikrarlı bir sıcaklıkta kuru bir alanda saklayınız. Motosikleti gübre ve tuz gibi sert kimyasallar ya da diğer maddelerden uzak tutunuz.
UYARI
Deposunda benzin varken motosikleti açık alevlerin, pilot alevlerinin, kıvılcımların veya elektrik motorlarının olduğu ev veya garaj ortamlarında bulundurmayın. Benzin, ölüme veya ciddi yaralanmaya neden olabilen son derece yanıcı ve patlayıcı bir maddedir. (00003a)
NOT
Yapacağınız her şeyin bir listesini oluşturunuz ve bu listeyi gidona asınız. Motosikleti depodan çıkarttığınızda, bu liste motosikletinizi çalışma durumuna getirmeniz konusunda sizin danışma/yoklama listeniz olacaktır.
1. Yakıt deposunu doldurunuz. Üreticinin talimatlarına uygun olarak yakıt sabitleyici ekleyiniz.
2. Motosikleti, çalıştırma sıcaklığına getiriniz. Yağı değiştiriniz ve yeni yağın dolaşması için motoru çalıştırıp sistemi çeviriniz.
3. Gerekiyorsa, kayışı kontrol ediniz ve ayarlayınız.
4. Lastik basıncını kontrol ediniz. Belirtilen basınç için bakınız Teknik Özellikler → Teknik Özellikler → Özel Lastikler.
5. Aracın gövde panellerini, motor, şasi ve tekerleklerini aşınmadan koruyunuz. Saklama öncesi bu kullanıcı el kitabının Bakım ve Temizlik bölümünde açıklanan kozmetik bakım yöntemini uygulayınız.
6. Aküyü kış bakımına hazırlayınız. Bakınız Bakım ve Yağlama → Akü Bakımı.
NOT
UYARI
Şarj sırasında kaçan hidrojen gazı, ölüm veya ciddi yaralanmaya neden olabilir. Aküyü havalandırması iyi bir alanda şarj edin. Aküyü alevler, elektrik kıvılcımları ve dumanlı malzemelerden daima uzak tutun. AKÜLERİ ÇOCUKLARIN ULAŞAMAYACAĞI BİR YERDE SAKLAYIN. (00065a)
7. Motosikletin üzeri örtülecekse, ince branda gibi nefes alabilen bir malzeme kullanınız. Nefes almayan malzemeler, buğu oluşumunu artırır.
8. Antenleri çıkartınız (eğer mevcutsa) veya örtünün içinden dışarı çıkmalarını sağlayınız. Antenleri örtünün altına bükmeyiniz veya katlamayınız.
Motosikletin Depodan Çıkartılması
UYARI
Boşa geçemeyen debriyaj, ölüm veya ciddi yaralanmayla sonuçlanabilecek kontrol kaybına neden olabilir. Uzun süre sakladıktan sonra çalıştırmadan önce, şanzımanı vitese takın ve debriyajın düzgün şekilde boşa geçtiğinden emin olmak için aracı birkaç kez ileri geri itin. (00075a)
NOT
Yağlar suyla kirletildiğinde, sıklıkla süt beyazı bir görünüm alırlar. Kirlenmiş yağları uygun yeni Harley-Davidson yağları ile değiştiriniz.
1. Doğru akü bakımı için bakınız Bakım ve Yağlama → Akü Bakımı. Aküyü şarj ediniz ve takınız.
2. Motor normal çalışma sıcaklığına ulaşana kadar motosikleti çalıştırınız. Motoru kapatınız.
3. Motor yağı seviyesini kontrol ediniz.
4. Şanzıman yağ seviyesini kontrol ediniz.
5. Kumandaların düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz. Ön ve arka frenleri, gazı, debriyajı ve vitesin işlevlerini kontrol ediniz.
6. Gidonları tam çalışma menzilinde döndürerek, direksiyonun akıcılığını kontrol ediniz.
UYARI
Lastiklerin düzgün şekilde şişirildiğinden, dengelendiğinden, hasar görmediğinden ve yeterli lastik sırtına sahip olduğundan emin olun. Lastiklerinizi düzenli olarak kontrol edin ve değiştirmek gerektiğinde bir Harley-Davidson bayisiyle görüşün. Aşırı aşınmış, dengesiz, yanlış şişirilmiş, aşırı yüklenmiş veya hasar görmüş lastiklerle sürüş yapmak, lastik arızasına neden olabilir ve denge ve kullanımı olumsuz yönde etkileyip ölüme veya ciddi yaralanmalara neden olabilir. (00014b)
7. Lastik basıncını kontrol ediniz. Belirtilen basınç için bakınız Teknik Özellikler → Teknik Özellikler → Özel Lastikler.
8. Lastiğin genel durumunu kontrol ediniz. Bakınız Bakım ve Yağlama → Lastiğin Değiştirilmesi.
9. Tüm düğme ve ışıkların düzgün çalıştığını yoklayınız.
10. Sıvı kaçağı olup olmadığını yoklayınız.
DIKKAT
Krank milinde yağ olmadığından ve tüm yağın yağ tankına geri pompalandığından emin olmak için, motoru bir kaç kez çalıştırarak çeviriniz. Motoru durdurun ve yağ seviyesini tekrar kontrol edin. Bunu yapmadığınız takdirde, motor hasar görebilir. (00071a)