Motor OFF/RUN (kapalı/çalıştırma) Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Motor OFF/RUN (kapalı/çalıştırma) düğmesi motor gücünü ON (açık) veya OFF (kapalı) konumuna getirir. Düğme, sağ el kumandasında yer alır.
OFF (kapalı): Motoru durdurmak ve motosikleti kapatmak için OFF/RUN (kapalı/çalıştırma) düğmesine basın.
ÇALIŞTIRMA: Motosikleti çalıştırmadan önce ateşleme gücünü açmak için OFF/RUN (kapalı/çalıştırma) düğmesinin alt kısmına basın.
Motor Marş/Tehlike Uyarı Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Motor marş/tehlike uyarısı düğmesi, sağ el kumandasında yer alır.
MARŞ: Düğmenin altına basıldığında marş motoru çalıştırılır. Bkz. Kullanım → Motoru Çalıştırma.
  1. Çatal kilidi düğmesini tamamen döndürerek kilit açık konumuna getirin.
  2. Motor OFF/RUN (kapalı/çalıştırma) düğmesini RUN (çalıştırma) konumuna getirin. Şanzımanı boşa alın (vites boşta gösterge ışığı yanar).
  3. Marş motorunu çalıştırmak için (güvenlik sistemi fob anahtarı varken) START düğmesine basınız.
NOT
  • START (marş) düğmesi, araç vitesteyken ve debriyaj devredeyken motoru çalıştırmaya çalışmaz.
  • Motor çalışmazsa marş motoru beş saniyeliğine çalışır ve sonra durur. START (marş) düğmesini serbest bırakıp bu düğmeye tekrar basın. Birkaç başarısız çalıştırma girişiminden sonra, bu el kitabının sorun giderme bölümüne bakın. Bkz. Sorun Giderme → Motor.
Tehlike Uyarısı: Düğmenin tepesine (üçgen sembolü) basıldığında dörtlü flaşörler etkinleştirilir. Bu sistem, yolda kalmış bir aracın dörtlü flaşör moduna geçmesini ve yardım gelene kadar güvende olmasını sağlar.
  1. OFF/RUN (kapalı/çalıştırma) düğmesini RUN (çalıştırma) konumuna getirin (veya tetikleme düğmesini basılı tutarak aksesuar moduna geçin).
  2. Dörtlü flaşörleri etkinleştirmek için tehlike uyarısı düğmesine (üçgen) basın.
  3. OFF/RUN (kapalı/çalıştırma) düğmesini OFF (kapalı) konumuna getirin (veya tetikleme düğmesini basılı tutarak aksesuar modunu kapatın) (güvenlik sistemi fob anahtarı mevcutken). Dörtlü flaşörler iki saat boyunca veya işlem sürücü tarafından iptal edilinceye kadar yanıp sönmeye devam eder. Güvenlik sistemi devreye girer.
  4. İptal etmek için, OFF/RUN (kapalı/çalıştırma) düğmesini RUN (çalıştırma) konumuna getirin (güvenlik sistemi fob anahtarı mevcutken). Flaşörleri iptal etmek için tehlike uyarı düğmesine (üçgenine) basın.
Korna Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Korna, sol el kumandasında yer alan HORN (korna) düğmesine basılarak çalıştırılır. Korna bir defada en fazla 10 saniye etkinleştirilebilir. KORNA düğmesi fazla uzun bir süre boyunca basılı tutulursa, korna otomatik olarak devre dışı kalır.
Ön Far Karartma Ayarlı Anahtar Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Ön far karartma ayarlı anahtar düğmesi, sol el kumandasında yer alır. Düğmenin üç konumu bulunur.
Uzun hüzmeli: Uzun hüzmeliyi etkinleştirmek için düğmenin üst kısmına basın. Uzun hüzmeli açıksa, uzun hüzmeli göstergesi gösterilir.
Kısa hüzmeli: Kısa hüzmeliyi etkinleştirmek için düğmenin alt kısmına basın.
Sollama far flaşörü: Uzun hüzmeli farın yanıp sönmesi için düğmenin alt kısmını basılı tutun. Aksesuar modundayken, ön farı etkinleştirmek için solama far flaşörü düğmesine basın.
Dönüş Sinyali Düğmeleri
Bkz. Şekil 1. Dönüş sinyali düğmeleri, sağ ve sol el kumandalarında yer alır.
Etkinleştirme: Sinyal lambalarını etkinleştirmek için sağ veya sol dönüş sinyali düğmesine basıp bırakın. Lambalar, otomatik olarak iptal edilinceye veya sürücü tarafından elle iptal edilinceye kadar yanıp söner.
Otomatik iptal: Bir tam dönüş tespit edildiğinde dönüş sinyali lambaları otomatik olarak iptal edilir. Sürüş sırasında dönüş sinyali uzun süre aktif kaldığında da lambalar iptal edilir. Motosiklet durdurulduğunda veya çok düşük hızdayken lambalar iptal edilmez.
Manuel iptal: Dönüş sinyalini iptal etmek için, dönüş sinyali düğmesine ikinci kez basıp bırakın. Diğer dönüş sinyalini etkinleştirmek gerektiğinde, yeni yön için dönüş sinyali düğmesine basıp bırakın. İlk dönüş sinyali iptal olur ve diğer dönüş sinyal lambaları yanıp sönmeye başlar.
NOT
  • Bir dönüş sinyali göstergesi hızla yanıp sönüyorsa, bir dönüş sinyali ampulü çalışmıyordur. Dikkatli olun ve el işaretlerini kullanın. İlk fırsatta ampulü değiştirin.
  • Ön dönüş sinyali lambaları, bazı araçlarda seyir ışığı işlevi de görür.
Seyir Kumanda Düğmesi
NOT
Bkz. Şekil 1. Dilerseniz CRUISE/SET/RESUME (seyir/ayarla/sürdür) düğmesinin (7) işlevini Bas konuş/gürültü bastırma (PTT) düğmesi (10) ile değiştirebilirsiniz. Bu işlemi yaptırmak için Harley-Davidson bayinizle görüşün.
Yeniden programlanan işlevleri belirlemeye yardımcı olmak için gri yedek düğme kapakları kullanılabilir. Harley-Davidson bayinizle görüşün.
Bkz. Şekil 1. CRUISE/SET/RESUME (seyir/ayarla/sürdür) düğmesi, aracın hızını otomatik olarak düzenler. Bkz. Kumandalar ve Göstergeler → Seyir Kumandası.
CRUISE: Seyir kumandasını etkinleştirmek için CRUISE (seyir) düğmesine basın. Seyir kumanda göstergesi turuncu olur. CRUISE (seyir) düğmesine tekrar basıldığında seyir kumandası iptal olur.
SET/-: Seyir kumandası devredeyken, seyir hızını ayarlamak için SET/- (ayarla/-) düğmesine basın. Seyir kumandası göstergesi yeşil olur. Seyir hızındayken, düzenlenen hızı düşürmek için SET/- (ayarla/-) düğmesine basın.
RESUME/+: Seyir kumandası devre dışıysa (örneğin, frene basma durumunda), önceki seyir hızını sürdürmek için RESUME/+ (sürdür/+) düğmesine basın. Seyir hızındayken, hızı artırmak için RESUME/+ (sürdür/+) düğmesine basın.
Bas Konuş (PTT)/Gürültü Bastırma Düğmesi
NOT
Bkz. Şekil 1. Dilerseniz CRUISE/SET/RESUME (seyir/ayarla/sürdür) düğmesinin (7) işlevini Bas konuş/gürültü bastırma (PTT) düğmesi (10) ile değiştirebilirsiniz. Bu işlemi yaptırmak için Harley-Davidson bayinizle görüşün.
Yeniden programlanan işlevleri belirlemeye yardımcı olmak için gri yedek düğme kapakları kullanılabilir. Harley-Davidson bayinizle görüşün.
Bkz. Şekil 1. Bas Konuş (PTT)/Gürültü Bastırma (SQ+/SQ-) düğmesi, mevcut olduğu araçlarda CB radyo veya sürücü/yolcu iletişim sistemini çalıştırmak için kullanılır. Talimatların tamamı için bkz. BOOM! BOX KULLANICI EL KİTABI.
PTT: CB veya haberleşme sistemi açıkken ve kulaklık takılıyken, CB veya haberleşme sistemi üzerinden iletimde bulunmak için PTT düğmesini basılı tutun. İletimi sonlandırmak için PTT (bas konuş) düğmesini bırakın.
SQ+/SQ-: Gürültü bastırma seviyesinden daha yüksek bir CB sinyali alınana kadar CB sesi sessiz modda kalır. Gürültü bastırma eşiğini düşürmek için (daha fazla sinyal ve gürültü alınmasına izin vermek için), SQ- (gürültü azaltma) düğmesine basın. Gürültü bastırma eşiğini artırmak için (sadece güçlü sinyallere izin vermek için), SQ+ (gürültü artırma) düğmesine basın.
Ses Tanıma Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Sesli komut düğmesi, mevcut olduğu araçlarda ses tanıma özelliklerini devreye sokar. Kulaklık bağlıyken ses tanıma düğmesine basın. Radyoda, kullanılabilen komutların listesi gösterilir. Kulaklığın mikrofonuna istediğiniz komutu söyleyin. Bkz. BOOM! BOX KULLANICI EL KİTABI.
Araç Bilgileri Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Mevcut olan araçlarda, radyo açıkken radyo ekranında aşağıdaki öğeleri görüntülemek için araç bilgileri düğmesine basın. Bkz. Kumandalar ve Göstergeler → Boom! Box Araç Durumuve BOOM! BOX KULLANICI EL KİTABI.
ANA SAYFA/SES/ARAMA Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Beş yönlü ANA SAYFA/SES/ARAMA düğmesi, mevcut olduğu araçlarda radyo özelliklerini çalıştırır. Bkz. BOOM! BOX KULLANICI EL KİTABI.
ANA SAYFA: Radyoda HOME (ana sayfa) ekranına doğrudan geçiş yapmak için HOME (ana sayfa) düğmesine basın.
SES SEVİYESİ: Ses seviyesini arttırmak için düğmeyi yukarı doğru itin; ses seviyesini azaltmak için düğmeyi aşağı doğru itin.
SEEK (Arama): Bir radyo istasyonunu ileriye veya geriye doğru aramak veya önceki/sonraki medya dosyasını seçmek için düğmeyi sola veya sağa doğru itin.
CURSOR/SELECT (İMLEÇ/SEÇ) Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Beş yönlü CURSOR/SELECT (İMLEÇ/SEÇ) düğmesi, mevcut olduğu araçlarda radyo özelliklerini çalıştırır. Bkz. BOOM! BOX KULLANICI EL KİTABI.
SEÇ: Radyo ekranından bir özelliği seçmek veya özellikler arasında geçiş yapmak için SELECT (seç) düğmesine basın.
İMLEÇ: Radyo ekranındaki imleci veya seçimi taşımak veya hareket ettirmek için düğmeyi istediğiniz yönde itin.
Tetikleme Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Tetikleme düğmesi, sol el kumandalarının ön tarafında yer alır.
Araç kapalı modda: Kilometre sayacında kat edilen mesafeyi görüntülemek için tetikleme düğmesine basın.
Araç aksesuar/ateşleme modunda: Kilometre sayacı işlevleri arasında geçiş yapmak için tetikleme düğmesine basın. Bkz. Kumandalar ve Göstergeler → Kilometre Sayacı İşlevleri.
Ön Fren Kolu
UYARI
Parmaklarınızı kumanda kolu ile gidon kolu arasına koymayın. Elinizi yanlış yerleştirmek, kontrol kolunun çalışmasını aksatabilir ve ölümle veya ciddi yaralanmayla sonuçlanabilen araç kontrol kaybına neden olabilir. (00032a)
Bkz. Şekil 1. Ön fren kolu, gidonun sağ tarafında yer alır. Bu kol, sağ el parmaklarıyla kullanılır. Ön frenleri devreye sokmak için fren kolunu sıkınız. Bkz. Kumandalar ve Göstergeler → Fren Sistemi.
Gaz Kumanda Kolu
Bkz. Şekil 1. Gaz kumanda kolu, gidonun sağ tarafında bulunur. Gaz, sağ elle kullanılır.
Yavaşlamak için: Gazı kapatmak için, gaz kontrol kolunu yavaşça saat yönünde (motosikletin önüne doğru) çevirin.
Hızlanmak için: Gazı açmak için, gaz kumanda kolunu yavaşça saat yönünün tersine (motosikletin arkasına doğru) çevirin.
Azalma konumu: Gaz kontrol kolu, rölanti konumunu biraz geçecek kadar saat yönünde çevrilebilir. Azalma konumuna çevirmek, seyir hızını devreden çıkarır. Azalma konumu, EITMS devreye sokulurken/devre dışı bırakılırken de kullanılır. Bkz. Kullanım → Motor Rölanti Sıcaklık Yönetim Sistemi (EITMS).
Debriyaj Kumanda Kolu
UYARI
Parmaklarınızı kumanda kolu ile gidon kolu arasına koymayın. Elinizi yanlış yerleştirmek, kontrol kolunun çalışmasını aksatabilir ve ölümle veya ciddi yaralanmayla sonuçlanabilen araç kontrol kaybına neden olabilir. (00032a)
Bkz. Şekil 1. Debriyaj kumanda kolu gidonun sol tarafında yer alır ve sol elinizin parmaklarıyla kumanda edilir.
  1. Debriyajı tamamen boşa almak için, debriyaj kumanda kolunu gidon koluna doğru yavaşça çekiniz.
  2. Vites değiştirme kolunu kullanarak birinci vitese takın. Bkz. Kumandalar ve Göstergeler → Vites Değiştirme Kolu.
  3. Debriyajı dolu konuma getirmek için, debriyaj kumanda kolunu yavaşça serbest bırakın.
Debriyaj kolu çekili olduğu sürece, motosiklet istenilen viteste başlatılabilir. Debriyaj dolu olduğunda, araç vitesteyken araç çalışmaz.
1Debriyaj kumanda kolu
2Korna
3Tetikleyici
4Ön far karartma ayarlı düğmesi
5Sola dönüş sinyali
6Ana ekran/ses seviyesi/önceki/sonraki düğmesi
7Seyir kumandası *
8Ses tanıma
9Araç bilgileri
10Bas konuş/gürültü bastırıcı (CB varsa) *
11İmleç/seç
12Sağa dönüş sinyali
13Gaz kumanda kolu
14Ön fren kolu
15Motor kapalı/çalıştırma
16Tehlike uyarısı
17Motor marş
* Bu düğme işlevlerinin yerleri değiştirilebilir. Harley-Davidson bayinizle görüşün.
Şekil 1. El Kumandaları ve Düğmeler