Motor OFF/RUN (kapalı/çalıştırma) Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Motor OFF/RUN (kapalı/çalıştırma) düğmesi motor gücünü ON (açık) veya OFF (kapalı) konumuna getirir. Düğme sağ taraftaki düğme modülünde yer alır.
OFF (Kapalı): Motoru kapatmak için KAPALI/ÇALIŞTIRMA düğmesinin tepesine basınız. Motoru kapattıktan sonra, motosikleti tamamen kapatmak için ateşleme düğmesini OFF (kapalı) konumuna getirin.
RUN (çalıştırma): Motosikleti çalıştırmadan önce ateşleme gücünü açık konuma getirmek için, motor KAPALI/ÇALIŞTIRMA düğmesinin alt kısmına basınız.
Motor Marş/Tehlike Uyarı Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Motor marş/tehlike uyarı düğmesi, sağ taraftaki düğme modülünde yer alır.
START (Marş): Düğmenin altına basıldığında marş motoru çalıştırılır. Bkz. Kullanım → Motoru Çalıştırma.
  1. Bkz. Kumandalar ve Göstergeler → Ateşleme Düğmesi → Kontak anahtarı (OFF (Kapalı) konumda). Ateşleme düğmesini IGNITION (ateşleme) konumuna getirin.
  2. Motor OFF/RUN (kapalı/çalıştırma) düğmesini RUN (çalıştırma) konumuna getirin. Şanzımanı boşa alınız (vites boşta gösterge lambası yanar).
  3. Marş motorunu çalıştırmak için START (marş) düğmesine basın.
NOT
  • START (başla) düğmesi, araç vitesteyken ve debriyaj devredeyken motoru çalıştırmaya çalışmaz.
  • Motor çalışmazsa, marş motoru on saniye çalıştıktan sonra durur. START (marş) düğmesini serbest bırakıp bu düğmeye tekrar basın. Birkaç başarısız marş girişiminin ardından, bkz. Sorun Giderme → Motor. Servis için yetkili bir Harley-Davidson bayisiyle görüşün.
Tehlike Uyarısı: Düğmenin tepesine basıldığında (üçgen sembol), dörtlü flaşörler etkinleştirilir. Bu sistem, yolda kalmış bir aracın dörtlü flaşör moduna geçmesini ve yardım gelene kadar güvende olmasını sağlar.
  1. Ateşleme düğmesi IGNITION (ateşleme) veya ACCESSORY (aksesuar) konumundayken, tehlike uyarısı düğmesine (üçgen) basarak dörtlü flaşörleri etkinleştirin.
  2. NOT
    • Güvenlik modelleri: Dörtlü flaşörleri açarken ve flaşörleri iptal ederken fob anahtarının bulunması gerekir.
    • Araç tamamen yana yattığında, ateşleme düğmesinin konumundan bağımsız olarak dörtlü flaşörler çalışacaktır. Sıfırlamak için bkz.Kullanım → Eğilmeden Sonra Başlatmak.
  3. Kontak anahtarını KAPALI konumuna getiriniz (güvenlik sistemi fob anahtarı mevcutken). Ateşleme düğmesini kilitleyin. Dörtlü flaşörler iki saat boyunca veya işlem sürücü tarafından iptal edilinceye kadar yanıp sönmeye devam eder. Güvenlik sistemi devreye girer (mevcut olan araçlarda).
  4. İptal etmek için, ateşleme düğmesini IGNITION (çalıştırma) veya ACCESSORY (aksesuar) konumuna (güvenlik sistemi fob anahtarı mevcut iken) getirin. Flaşörleri iptal etmek için tehlike uyarı düğmesine (üçgenine) basın.
Korna Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Korna, sol gidon kumandasında yer alan HORN (korna) düğmesine basılarak çalıştırılır. Korna bir defada en fazla 10 saniye etkinleştirilebilir. KORNA düğmesi fazla uzun bir süre boyunca basılı tutulursa, korna otomatik olarak devre dışı kalır.
Ön Far Karartma Ayarı/Gizlilik Mod Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Ön far karartma ayarlı anahtar düğmesi, sol düğme modülünde yer alır. Düğmenin üç konumu bulunur.
Uzun hüzmeli: Uzun hüzmeliyi etkinleştirmek için düğmenin üst kısmına basın. Uzun hüzmeli açıksa, uzun hüzmeli göstergesi gösterilir.
Kısa hüzmeli: Kısa hüzmeliyi etkinleştirmek için düğmenin alt kısmına basın.
Gizlilik modu: Gizlilik modunu etkinleştirmek için düğmenin alt kısmını basılı tutun. Gizlilik modundayken cihaz lambaları ve fren lambası hariç tüm araç lambaları devre dışı bırakılır. Gizlilik modunu devreden çıkarmak için düğmenin alt kısmına veya acil durum lambasına basın.
NOT
Gizlilik modu fabrika çıkışında devre dışı olarak teslim edilir. Gizlilik modunu etkinleştirmek için yetkili bir bayiyle görüşün.
Dönüş Sinyali Düğmeleri
Bkz. Şekil 1. Dönüş sinyali düğmeleri, sağ ve sol taraftaki düğme modülleri arasında yer alır.
Etkinleştirme: Sinyal lambalarını etkinleştirmek için sol veya sağ dönüş sinyali düğmesine basıp bırakın. Lambalar otomatik olarak iptal edilinceye veya sürücü tarafından elle iptal edilinceye kadar yanıp söner.
Otomatik iptal: Bir tam dönüş tespit edilince dönüş sinyal lambaları otomatik olarak iptal olur. Sürüş sırasında dönüş sinyali uzun süre aktif kaldığında da lambalar iptal olur. Motosiklet durdurulduğunda veya çok düşük hızdayken lambalar iptal edilmez.
Elle iptal: Dönüş sinyalini iptal etmek için dönüş sinyali düğmesine ikinci kez basıp bırakın. Diğer dönüş sinyalini etkinleştirmek gerektiğinde, yeni yön için dönüş sinyali düğmesine basıp bırakın. İlk dönüş sinyali iptal olur ve diğer dönüş sinyal lambaları yanıp sönmeye başlar.
NOT
  • Bir dönüş sinyali göstergesi hızla yanıp sönüyorsa, bir dönüş sinyali ampulü çalışmıyordur. Dikkatli olun ve el işaretlerini kullanın. Gereken şekilde değiştiriniz veya onarınız.
  • Ön dönüş sinyali lambaları, bazı araçlarda seyir ışığı işlevi de görür.
Seyir Kumanda Düğmesi
Bkz. Şekil 1. CRUISE/SET/RESUME (seyir/ayarla/sürdür) düğmesi, aracın hızını otomatik olarak düzenler. Çalıştırma detayları için bkz.Kumandalar ve Göstergeler → Seyir Kumandası.
CRUISE (Seyir): Seyir kumandasını etkinleştirmek için CRUISE (seyir) düğmesine basın. Seyir kumanda göstergesi turuncu olur. CRUISE (seyir) düğmesine tekrar basıldığında seyir kumandası iptal olur.
SET/- (ayarla/-): Seyir kumandası devredeyken, seyir hızını ayarlamak için SET/- (ayarla/-) düğmesine basın. Seyir kumandası göstergesi yeşil olur. Seyir hızındayken, düzenlenen hızı düşürmek için SET/- (ayarla/-) düğmesine basın.
RESUME/+ (sürdür/+): Seyir kumandası devre dışı bırakılırsa (örneğin, frene basılarak), bir önceki seyir hızınızı sürdürmek için RESUME/+ (sürdür/+) düğmesine basın. Seyir hızındayken, hızı artırmak için RESUME/+ (sürdür/+) düğmesine basın.
Bas Konuş (PTT) Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Bas-konuş düğmesi Harley-Davidson tarafından satılmayan başka polis iletişim cihazlarını etkinleştirir.
Tetikleme Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Tetikleme düğmesi, soldaki kumandaların ön tarafında yer alır.
Araç kapalı modda: Kilometre sayacında kat edilen mesafeyi görüntülemek için tetikleme düğmesine basın. Aksesuar modunu etkinleştirmek için tetikleme düğmesini basılı tutun, böylece acil durum lambaları 30 dakikaya kadar çalışacaktır.
Araç aksesuar/ateşleme modunda: Kilometre sayacı işlevleri arasında geçiş yapmak için tetikleme düğmesine basın. Bkz. Kumandalar ve Göstergeler → Kilometre Sayacı İşlevleri.
Ön Fren Kolu
UYARI
Parmaklarınızı kumanda kolu ile gidon kolu arasına koymayın. Elinizi yanlış yerleştirmek, kontrol kolunun çalışmasını aksatabilir ve ölümle veya ciddi yaralanmayla sonuçlanabilen araç kontrol kaybına neden olabilir. (00032a)
Bkz. Şekil 1. Ön fren kolu gidonun sağ tarafında yer alır ve sağ elinizin parmaklarıyla kumanda edilir. Ön frenleri devreye sokmak için fren kolunu sıkın. Bkz. Kumandalar ve Göstergeler → Fren Sistemi.
Gaz Kumanda Kolu
Bkz. Şekil 1. Gaz kumanda kolu, gidonun sağ tarafında yer alır ve sağ elle çalıştırılır.
Yavaşlamak için: Gazı kapatmak için, gaz kumanda kolunu yavaşça saat yönünde (motosikletin önüne doğru) çevirin.
Hızlanmak için: Gazı açmak için, gaz kumanda kolunu yavaşça saat yönünün tersine (motosikletin arkasına doğru) çevirin.
Azalma konumu: Gaz kumanda kolu, rölanti konumunu biraz geçecek kadar saat yönünde çevrilebilir. Azalma konumuna çevirmek, seyir hızını devreden çıkarır. Azalma konumu, EITMS devreye sokulurken/devre dışı bırakılırken de kullanılır. Bkz. Kullanım → Motor Rölanti Sıcaklık Yönetim Sistemi (EITMS).
Debriyaj Kumanda Kolu
UYARI
Parmaklarınızı kumanda kolu ile gidon kolu arasına koymayın. Elinizi yanlış yerleştirmek, kontrol kolunun çalışmasını aksatabilir ve ölümle veya ciddi yaralanmayla sonuçlanabilen araç kontrol kaybına neden olabilir. (00032a)
Bkz. Şekil 1. Debriyaj kumanda kolu gidonun sol tarafında yer alır ve sol elinizin parmaklarıyla kumanda edilir.
  1. Debriyajı tamamen boşa almak için, debriyaj kumanda kolunu gidon koluna doğru yavaşça çekiniz.
  2. Vites değiştirme kolunu kullanarak birinci vitese takın. Bkz. Kumandalar ve Göstergeler → El Kumandaları.
  3. Debriyajı dolu konuma getirmek için, debriyaj kumanda kolunu yavaşça serbest bırakın.
Debriyaj kolu çekili olduğu sürece, araç istenilen viteste başlatılabilir. Debriyaj dolu olduğunda, araç vitesteyken araç çalışmaz.
Siren Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Siren düğmesi sol el düğme modülünde yer almaktadır. Açma ile kapama arasında geçiş için düğmeye basın.
Siren Açma: Siren sesi modunu seçmek için sağdaki düğmeye basın. Her bastığınızda mod değişecektir.
Siren Kapatma: Sireni ses modundan kapatmak için sağdaki düğmeye basın.
Acil Durum Lamba Düğmesi
Bkz. Şekil 1. Acil durum lamba düğmesi sağ düğme modülünde yer alıyor.
Acil durum lambaları kontak kapatıldığında da çalışmaya devam eder. Motosikleti tamamen kapatmak için acil durum lambalarının hepsini kapatın ve kontağı önce açık, sonra kapalı konuma getirin.
NOT
ABD dışındaki polis modellerinde sıralı yanıp sönen flaşör fabrikada sökülmekte ve yan çantaya konulmaktadır. Tüm düğmeler etkinleştirilmiştir ancak ön acil durum ışıkları flaşör olmadan yanıp sönmeyecek veya yanmayacaktır.
1Debriyaj kumanda kolu
2Korna anahtarı
3Tetikleme düğmesi
4Ön Far Karartma Ayarı/Gizlilik Mod Düğmesi
5Sola dönüş sinyali anahtarı
6Siren sesi düğmesi
7Seyir hız kumanda düğmesi
8Bas Konuş (PTT) düğmesi
9Acil durum lamba düğmesi
10Sağa dönüş sinyali düğmesi
11Gaz kumanda kolu
12Ön fren el kolu
13Motor KAPALI/ÇALIŞTIRMA düğmesi
14Tehlike uyarı düğmesi
15Motor marş düğmesi
Şekil 1. Sol El ve Sağ El Düğme Modülleri: Polis Modelleri