Se AVANCERET LYDSYSTEM → Frontpanelets kontrolknapper → Avanceret lydsystems frontpanel for at se et billede af stereoradioens frontpanel.
Indstil tiden
Indstil tiden mens tændings-/​forlygtekontakten er sat på IGNITION (tænding) eller ACCESS (tilbehør), men med stereoradioen SLUKKET.
Tryk på Set soft-key (6) (indstil) på frontpanelet for at få vist menuen for tidsindstilling.
Der henvises til punkt A i Figur 1. For at gå op i timer i displayet skal du trykke på Hrs+ soft-key’en. For at gå ned i timer skal du trykke på Hrs- soft-key’en. Når timetaller er korrekt, slippes soft-key’en.
For at gå op i minutter på displayet skal du trykke på Min+ soft-key’en. For at gå ned i minutter skal du trykke på Min- soft-key’en. Når minuttallet er korrekt, slippes soft-key’en.
TÆND og SLUK for radioen
For at TÆNDE for radioen skal du dreje hovedkontakten til tænding/forlygte til IGNITION (tænding) eller ACCESS (tilbehør) og trykke på ON-knappen på frontpanelet. For at SLUKKE for radioen skal du trykke på ON-knappen.
Hvis radioen er TÆNDT når tændingen slås FRA, vil radioen tænde, når hovedkontakten til tænding/forlygte drejes til IGNITION (tænding).
Vælg et frekvensbånd
Med højre tommelfinger trykkes på kontakten MODE SEL på højre håndtag og slippes for at komme til det ønskede frekvensbånd (funktion) eller tryk på soft-key’en ved siden af det frekvensbånd, der vises i LCD-displayet for at vælge et bånd.
Der henvises til punkt B i Figur 1. LCD-displayet fremhæver det valgte bånd.
BEMÆRK
Se AVANCERET LYDSYSTEM → Kontrolapparater på højre håndtag → Radioens frekvensbånd. Når der sidder en CD/MP3-disk i CD-åbningen og/eller ekstraudstyr er tilsluttet til AUX-porten, vil MODE SEL-kontakten gå videre til CD- og AUX-funktionerne samt til frekvensbåndene.
Volumen
Der henvises til punkt D i Figur 1. Mens radioen spiller, kan lydstyrken justeres ved at trykke opad på AUDIO-kontakten (+) for at øge lydstyrken eller ned (-) for at mindske lydstyrken.
AM- eller FM-modtagelse
Kommerciel radio er enten AM (mellembølge) eller FM (frekvensmodulation).
AM
AM-radiobølger reflekteres fra ionosfæren, hvilket medfører en løbende signalmodtagelse over lang afstand (op til 160 km eller 100 mil).
Men AM-radio kan fortrænges af højt summende, knasende og skrattende lyde. Det er elektrisk interferens forårsaget af støj fra tændinger, elektriske skilte, kraftledninger og elektriske storme.
FM
Fordelene ved FM-radio er hi-fi-lyd, stereomodtagelse, et stort udvalg af udsendelsesformater og et signal, der er fri for elektrisk interferens.
Ulemperne ved FM-radio er dens korte rækkevidde. FM-radiobølger udsendes i lige linjer, kaldet “sigtelinjer,” og derfor kan FM-signaler ikke modtages ud over horisonten. Ved grænsen for en stations rækkevidde kan modtagelsen svinge ind og ud, når genstande passerer mellem senderen og motorcyklen.
FM Stereo eller FM Mono
Der henvises til punkt E i Figur 1. Normalt spiller det avancerede lydsystem FM-signaler i stereo. LCD-displayet viser STEREO.
Men stereomodtageren har kredsløb, der fjerner eller minimerer FM-flimmer på grund af svage stereosignaler. Kredsløbene opdager et svagt FM-stereosignal og blander det automatisk til et stærkere FM-monosignal. Overgangen er jævn og flimmerfri, fordi den sker hen over en række signalforhold, frem for ved en mindstegrænse.
Når systemet automatisk blander eller modtager et FM-monosignal, forsvinder stereoindikatoren (STEREO) fra LCD-displayet.
WB
Der henvises til punkt H i Figur 1. Radioudsendelser fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) National Weather Band (WB) frekvenser findes kun i Nordamerika.
For at modtage NOAA vejrudsigter mens du lytter til andre radiobånd, skal du fremhæve Alarm-indikatoren i WB-displayet ved at trykke på soft-key’en. En advarselstone skifter automatisk radioen til den sendende WB-kanal, uanset hvilket frekvensbånd der spiller.
Hvis der er et CB-modul, skal du bruge soft-key’en for at fremhæve Alarm-indikatoren på LCD-displayet. Vejralarmer meddeles over anden lyd og Alarm-indikatoren fremhæves i displayet.
Indstilling af en radiostation
Radioen har flere indstillingsmåder i hvert frekvensbånd: manuel, søg, skan, forindstillet hukommelse og forindstillet skanning.
Fortsat indstilling i alle tre måder kører til båndets slutning og starter forfra.
Manuel indstilling
Manuel indstilling af radioen til en anden frekvens:
Tryk på pil-op-knappen eller pil-ned-knappen for at vælge frekvens i den retning. Hold den valgte pileknap nede, og efter en kort forsinkelse på 1,5 sekund, fortsætter radioen med at skifte frekvenser, indtil den valgte pileknap slippes.
SEEK-indstilling
Der henvises til punkt E i Figur 1. I SEEK indstilles radioen til den næste kraftige station.
Tryk og slip MODE SEL-knappen opad (UP) for at indstille til den næste kraftige station opad på båndet. Tryk og slip knappen nedad (DN) for at indstille til den næste kraftige station nedad på båndet.
BEMÆRK
SEEK-ikonet kommer frem på displayet så længe radioen søger den næste kraftige frekvens. SEEK-ikonet forsvinder så snart radioen har indstillet på den næste station.
SCAN-indstilling
I SCAN indstiller radioen hele tiden fra en kraftig station til den næste, indtil SCAN annulleres.
Der henvises til punkt F i Figur 1. Tryk og hold MODE SEL-kontakten UP eller DN i ca. 5 sekunder for at skanne båndet for kraftige stationssignaler. Hver kraftig station forbliver indstillet i 8 sekunder, før radioen skanner videre til den næste station. Radioen fortsætter med at skanne, indtil den annulleres.
For at vælge en station skal du annullere SCAN, mens radioen er indstillet på den pågældende station. Tryk på MODE SEL-kontakten UP eller DN for at annullere en videre skanning af båndet.
Forindstillet hukommelsesindstilling
Brug soft-keys 1, 2, 3, 4, og 5/venstrepil som forindstillingsknapper for at gemme stationer, der ofte stilles ind på.
BEMÆRK
Der henvises til punkt C i Figur 1. AM kan gemme 6 forindstillede frekvenser.
Der henvises stil punkt E og F i Figur 1. Separate FM1 og FM2 bånd gør det muligt for føreren at gemme 2 sæt af 5 forindstillede FM-frekvenser (10 i alt). Brug More soft-key’en for at skifte mellem FM1 og FM2. Det fulde område af FM-frekvenserne kan vælges i enten FM1 eller FM2.
For at gemme den aktuelle station skal du trykke og holde en af forindstillingsknapperne inde i 1,5 sekund. Efter et lydsignal (et pip) er stationens frekvens gemt, og frekvensen kommer frem i displayet ved siden af den forindstillede soft-key.
For at indstille på en gemt station skal du trykke og slippe den forindstillede soft-key.
Forindstillet SCAN-indstilling
Der henvises til punkt G i Figur 1. I forindstillet SCAN indstiller radioen løbende fra en forindstillet station til den næste, indtil den forindstillede SCAN annulleres. Der vises et P.SC-iko, når forindstillet SCAN er aktiv.
I FM-båndet skal du trykke på og holde soft-key’en More nede i ca, 3 sekunder. Der er stillet ind på hver forindstillet station i 10 sekunder, før radioen kører videre til den næste station.
For at vælge en station skal du annullere forindstillet SCAN, mens radioen er indstillet på den pågældende station. Tryk MODE SEL-kontakten UP eller DN for at annullere en forindstillet SCAN.
Justering af lydstyrke
Lydstyrken kan justeret i alle radiobånd.
Der henvises til punkt D i Figur 1. Lydstyrken justeres med AUDIO-kontakten på venstre håndtag. Med venstre tommelfinger skal du trykke AUDIO-kontakten op (+) for at skrue op eller ned (-) for at skrue ned for lydstyrken. LCD-displayet viser ordet Volume og et stregdiagram, der skifter længde sammen med lydstyrken.
Tryk MODE SELUP eller DN for at annullere displayet Audio/Setup eller vent 5 sekunder efter AUDIO-kontakten er sluppet, og displayet skifter til det nu valgte frekvensbånd.
Der henvises til punkt K i Figur 1. Lydstyrken kan også justeres i Audio/Setup.
Tryk og slip AUDIO-kontakten for at gå ind i Audio/Setup-displayet. Tryk og slip AUDIO-kontakten for at veksle mellem bas, diskant, fade og display til lydstyrke og AUDIO-kontakten for at skrue op (+) eller ned (-) for lydstyrken.
Blande bas og diskant
Justeringer af bas- og diskantområdet kan bruges på enhver af det avancerede lydsystems kilder.
BAS: Der henvises til punkt I i Figur 1. Tryk på AUDIO for at vise Bass Audio/Setup. Med venstre tommelfinger skal du trykke AUDIO-kontakten op (+) for at øge basområdet eller ned (-) for at mindske basområdet. LCD-displayet viser ordet Bass og en stiplet linje, der skifter længde sammen med indstillingen. Den korte midterste streg angiver midterindstillingen.
DISKANT: Der henvises til punkt J i Figur 1. Fra Bass Audio/Setup skal du trykke og slippe AUDIO for at få videre til diskant. Med venstre tommelfinger skal du trykke AUDIO-kontakten op (+) for at øge diskantområdet eller ned (-) for at mindske diskantområdet.
Der henvises til punkt J i Figur 1. LCD-displayet viser ordet Treble og et stregdiagram, der ændrer længde sammen med indstillingen. Den korte midterste streg angiver midterindstillingen.
Justering af AVC
Der henvises til punkt L i Figur 1. Automatisk volumenkontrol (AVC) justerer automatisk lydstyrkens niveau for at kompensere for omgivende støj i forbindelse med motorcyklens hastighed.
Hvis AVC ikke kompenserer tilstrækkeligt for omgivende støj (eller hvis det overkompenserer), skal du gå ind i lydopsætningsmenuen og vælge AVC. Kompenseringen justeres med AUDIO-kontakten på venstre håndtag. Med venstre tommelfinger skal du trykke AUDIO-kontakten op (+) for at øge kompensationsniveauet eller ned (-) for at nedsætte kompenseringen.
BEMÆRK
Selvom radioens AVC er forindstillet til 3 streger, kan den justeres fra 0 streger (OFF) til 4 streger. Ved 1 streg ændres lydstyrken ikke i forhold til motorcyklens hastighed. Jo flere streger, der vises, jo højere vil lydstyrken øges sammen med hastigheden.
Figur 1. Eksempler på LCD-display
Justering af displayets kontrast
Se Figur 2. Vælg Display fra Audio/Setup menuen med AUDIO-kontakten. Tryk AUDIO op (+) for at øge eller ned (-) for at mindske kontrasten af tegnene på displayet.
BEMÆRK
Kontrasten kan mindskes, så tegnene bliver usynlige mod baggrunden. Tegnene ser ud som om, de er forsvundet fra displayet. Før du går ud af Display-skærmen, skal du altid øge belysningen af tegnene, så de er synlige i andre funktioner.
Figur 2. Belysning af tegn i displayet