Motoravstängningsknapp
Se
Figur 1. Motorn startas och stängs av med motoravstängningsknappen. Knappen sitter bland reglagen till höger.
AV: Tryck på motoravstängningsknappens övre del för att stänga av motorn.
KÖR: Tryck på motoravstängningsknappens nedre del för att slå på tändningen innan motorcykeln startas.
Strömställare till start/varningsblinkers
Se
Figur 1. Strömställaren till start/varningsblinkers sitter bland reglagen till höger.
Vrid styrlåsets reglage helt till läget OLÅST.
Tryck motoravstängningsknappen till läget KÖR. Lägg i friläget (indikatorlampan för friläge tänds).
Tryck på startknappen för att aktivera startmotorn (med stöldskyddssystemets kodnyckel närvarande).
ANMÄRKNING
Varningsblinkers: Genom att trycka på strömställarens övre del (triangelsymbolen) aktiveras motorcykelns varningsblinkers. Varningsblinkersfunktionen gör att du kan lämna ett defekt fordon på säkrast möjliga sätt med fyra körriktningsvisare blinkande medan du tillkallar assistans.
Ställ motoravstängningsknappen i läget KÖR (eller håll aktiveringskontakten för att gå in i tillbehörsläge).
Tryck på varningsblinkersknappen (triangeln) för att aktivera 4-vägsblinkning.
Ställ motoravstängningsknappen i läget AV (eller håll aktiveringskontakten intryckt för att gå ur tillbehörsläge) (när stöldskyddssystemets kodnyckel är i närheten). Varningsblinkersen fortsätter blinka i två timmar eller tills föraren inaktiverar funktionen. Säkerhetssystemet aktiveras.
För att avbryta, ställ motoravstängningsreglaget i läget KÖR (med stöldskyddssystemets kodnyckel närvarande). Tryck på strömställaren till varningsblinkers (triangelsymbolen) för att inaktivera varningsblinkers.
Signalhornskontakt
Se
Figur 1. Signalhornet aktiveras genom att signalhornskontakten märkt HORN på vänster styrarmatur trycks in. Signalhornet kan användas i upp till tio sekunder i taget. Om signalhornskontakten (HORN) hålls intryckt längre än så kommer hornet att tystna.
Strålkastarens avbländningskontakt
Se
Figur 1. Avbländningskontakten sitter bland reglagen till vänster. Strömställaren har tre lägen.
Helljus: Tryck på knappens övre del för att slå på helljuset. Helljusindikatorn är tänd när helljuset är på.
Halvljus: Tryck på knappens undre del för att slå på halvljuset.
Helljusblinkning: Tryck på och håll knappens undre del intryckt för att blinka med helljuset. I tillbehörsläget trycker du på strömställaren för blinkning för omkörning för att slå på helljus.
Körriktningsvisare
Se
Figur 1. Körriktningsvisarna sitter på vänster och höger handreglage.
Aktivering: Tryck och släpp den vänstra eller högra körriktningsvisaren för att aktivera den. Körriktningsvisarna fortsätter att blinka tills de stängs av automatiskt eller av föraren.
Automatisk avstängning: Körriktningsvisarna stängs av automatiskt när svängen är genomförd. Lamporna stängs även av om de varit aktiverade en längre tid under körning. Lamporna stängs inte av om motorcykeln står stilla eller körs på låg hastighet.
Manuell avstängning: Om du manuellt vill stänga av körriktningsvisaren ska du trycka in och släppa knappen igen. Om blinkern är påslagen åt ena hållet och du trycker in motsatt knapp byter blinkningen sida. Den första blinkersen stängs av och den andra lampan börjar blinka.
ANMÄRKNING
Om blinkerindikeringen blinkar med extra hög frekvens visar det att en av körriktningsvisarlamporna är trasig. Var försiktig och ge signal med händerna. Byt ut lampan som inte fungerar så snart det är möjligt.
Främre blinkers fungerar även som varselljus på vissa modeller.
Farthållarreglage
FARTHÅLLARE: Tryck in omkopplaren FARTHÅLLARE för att aktivera farthållaren. Farthållarens indikatorlampa lyser orange. Ytterligare ett tryck på omkopplaren FARTHÅLLARE stänger av farthållaren.
ANGE/-: När farthållaren är aktiverad, tryck på ANGE/- för att ställa in hastigheten. Farthållarens indikatorlampa lyser grönt. Vid körning i inställd hastighet, tryck på ANGE/- för att minska den inställda hastigheten.
ÅTERTA/+: Om farthållaren inaktiveras (t.ex. vid bromsning), tryck på ÅTERTA/+ för att återgå till den inställda hastigheten. Vid körning i inställd hastighet, tryck på ÅTERTA/+ för att öka hastigheten.
Omkopplare Push-To-Talk (PTT)/Squelch (SQ+/SQ-)
Se
Figur 1. Omkopplaren Tryck för att tala (PTT)/Squelch (SQ+/SQ-) används för att manövrera komradion eller snabbtelefonen mellan förare/passagerare på modeller med sådan utrustning. Fullständiga instruktioner finns i instruktionsboken för BOOM! BOX.
PTT: Med komradion eller snabbtelefonen påslagen och headsetet anslutet trycker du in och håller PTT-omkopplaren för att sända via komradion eller snabbtelefonen. Släpp PTT-omkopplaren för att avsluta överföringen.
SQ+/SQ-: Komradion är tyst tills en radiosignal som är starkare än brusnivån tas emot. Tryck på SQ- för att sänka bruströskeln (tillåter mera signaler och brus). Tryck på SQ+ för att öka bruströskeln (tillåter bara starkare signaler).
Omkopplare för röstkommando
Se
Figur 1. Med omkopplaren för röstkommando aktiveras funktionen röstigenkänning, som finns på vissa modeller. Med ett headset anslutet, tryck på omkopplaren för röstkommando. Radion visar en lista med tillgängliga kommandon. Säg önskat kommando i headsetets mikrofon. Se instruktionsboken för BOOM! BOX.
Omkopplare för fordonsinformation
Se
Figur 1. På fordon med sådan utrustning ska du trycka på omkopplaren för fordonsinformation för att visa följande poster på radions skärm när radion är påslagen. Se BOOM! BOX INSTRUKTIONSBOKEN.
Lufttemperatur: Visar den uppmätta lufttemperaturen.
Motorns oljetryck: Visar motorns oljetryck. Motorns oljetryck varierar i normala fall mellan34 kPa (5 psi) på tomgång till 207–262 kPa (30–38 psi)på 2 000 vpm när motorn har normal drifttemperatur på 110 °C (230 °F).
Omkopplare för HEM/VOLYM/SÖK
Se
Figur 1. Femvägsomkopplaren HEM/VOLYM/SÖK styr radions funktioner på modeller med sådan utrustning. Se BOOM! BOX INSTRUKTIONSBOKEN.
HEM: Tryck omkopplaren HEM rakt in för att gå till startsidan på radion.
VOLYM: Tryck omkopplaren uppåt för ökad volym och tryck nedåt för sänkt volym.
SÖK: Tryck omkopplaren åt vänster eller höger för att söka uppåt/nedåt efter en radiostation eller för att välja föregående/nästa mediafil.
Omkopplare för MARKÖR/VÄLJ
Se
Figur 1. Femvägsomkopplaren MARKÖR/VÄLJ styr radions funktioner på modeller med sådan utrustning. Se BOOM! BOX INSTRUKTIONSBOKEN.
VÄLJ: Tryck omkopplaren rakt in för att välja eller växla funktion på radions display.
MARKÖR: Tryck omkopplaren i önskad riktning för att flytta markören eller markeringen på radions display.
Aktiveringskontakt
Se
Figur 1. Aktiveringskontakten sitter framtill på det vänstra handreglaget.
Motorn stoppad: Tryck in aktiveringskontakten för att visa den totala körsträckan på trippmätaren.
Frambromshandtag

VARNING
Se till att du aldrig har några fingrar mellan handtag och styre. Fingrar kan annars hamna i kläm så att du tappar kontrollen över motorcykeln, vilket kan leda till dödsfall eller allvarliga personskador. (00032a)
Gasreglage
Se
Figur 1. Gashandtaget sitter på styrets högra sida och manövreras med höger hand.
Fartminskning: Vrid gashandtaget sakta medurs (framåt) för att strypa spjället.
Acceleration: Vrid gashandtaget sakta moturs (bakåt) för att öppna spjället.
Roll-off-läge: Gashandtaget kan vridas en aning medurs förbi tomgångsläget. Genom att vrida gasreglaget till roll-off-läge inaktiveras farthållarens inställda hastighet. Roll-off-läge används även för att aktivera/inaktivera EITMS. Se
Funktion → Styrsystem för motorns tomgångstemperatur.
Kopplingshandtag

VARNING
Se till att du aldrig har några fingrar mellan handtag och styre. Fingrar kan annars hamna i kläm så att du tappar kontrollen över motorcykeln, vilket kan leda till dödsfall eller allvarliga personskador. (00032a)
Se
Figur 1. Kopplingshandtaget är på vänster styrhalva och manövreras med vänsterhandens fingrar.
Dra långsamt in kopplingshandtaget mot handtaget för att frikoppla motorn helt.
Släpp kopplingshandtaget sakta för att kopplingen ska få ingrepp.
Motorcykeln kan startas på vilken växel som helst bara kopplingshandtaget är intryckt. Om inte kopplingshandtaget är intryckt startar inte motorn medan en växel är ilagd.
Figur 1. Handreglage